4 tips: Hoe jij van jouw goede voornemens succesverhalen kan maken, zowel zakelijk als privé
Met dit artikel informeren wij je graag over de voortgang van ons project, Groei
Het nieuwe jaar staat voor de deur en zoals de traditie betaamt; ook de nieuwe goede voornemens. Of het nou gaat om consequenter de sportschool bezoeken. Eerder beginnen met die verplichte, maar oersaaie, urenadministratie. Of een betere privé-werk balans. We beginnen allemaal vol goede moed aan onze voornemens. De vraag is alleen hoe lang houd jij het vol? Jij weet straks in ieder geval hoe jij jouw goede voornemens kunt omzetten tot successen. Coach Hung Nguyen deelt exclusief zijn tips.
Tip 1. Weten waar je heen wilt; wie wil je zijn?
Maak wat jij wil bereiken zo duidelijk en helder mogelijk. Wat is het punt waar jij heen wil? Om als voorbeeld te geven weet onze eigen Recruitmentmanager, Rogier Jilsink, dat hij dit jaar fitter wil zijn. Hij wil goed in zijn vel zitten. Rogier is vastberaden dit te bereiken. Als stok achter de deur zet hij een doel voor zichzelf en niet zomaar één. In september 2023 gaat Rogier de New York Marathon lopen. In de aanloop naar dit event zal hij toch echt wel moeten werken aan zijn goede voornemen.
Tip 2. Zelfbewustwording; wat houdt jou nu tegen?
Rogier zal zijn doel pas kunnen bereiken als hij zelf bewust is van zijn eigen gedrag én mindset. Hij wil fitter worden en goed in zijn vel zitten, maar wat houdt hem doorgaans tegen? Voor hem en vele anderen is het onder andere de gedachte ‘Ik ben te druk om te sporten’ of ‘Dat gaat mij niet lukken’. Deze gedachten zijn een goed voorbeeld van belemmerende gedachten, want onze hersenen zijn juist de plek waar onze werkelijkheid wordt gecreëerd. Bewust worden van deze mindset en obstakels is dus van essentieel belang.
Tip 3. Onderzoek wat de kloof tussen A en B is.
Tijdens tip 1 heb je helder gemaakt waar je heen wilt, dit is jouw punt B. Bij tip 2 maak je helder wat jou nu tegenhoudt. Dit is je vertrekpunt, jouw punt A. Het is nu zaak om de kloof tussen A en B te verkleinen. Dus, te worden wie je wil zijn. Voor Rogier is het onder andere geloven dat hij dit kan en dat hij hier ook de tijd voor heeft. En uiteraard te door te doen.
Tip 4. Maak een plan van aanpak
Nu duidelijk is waar je aan moet werken is het van belang om te starten aan een plan van aanpak. Begin bij grote doelstellingen en werk deze uit naar kleinere behapbare doelstellingen. Maak het klein voor jezelf en begin bij de eerste stap. Voor Rogier is zijn goede voornemen fitter zijn en lekker in zijn vel zitten. Om hieraan te werken heeft hij als grote doelstelling, het uitlopen van de marathon gekozen. In de tussentijd begint hij met een wekelijkse hardloop uitdagingen. Hij begint met twee keer in de week 5 kilometer en bouwt dit zo voor zichzelf uit met iedere week weer nieuwe doelstellingen.
Rogier werkt dus al volgens deze stappen. Hij weet dat hij fitter wil worden. Kent zijn valkuilen en werkt hieraan. Heeft een doel daaraan gekoppeld en verdeeld deze onder in tussentijdse doelstellingen. Last but not least, is het van belang om elk behaald doel te vieren en Rogier weet wel hoe hij dat moet doen.
4 tips: Hoe jij van jouw goede voornemens succesverhalen kan maken, zowel zakelijk als privé
Het nieuwe jaar staat voor de deur en zoals de traditie betaamt; ook de nieuwe goede voornemens. Of het nou…
Lees meerDelen, geven, bijdragen
Naast dat wij werken vanuit de pijlers groei, betrokken en samen, zijn de werkwoorden delen, geven en bijdragen erg belangrijk…
Lees meer